Algemeen

Wij hebben zelf onze schaduwsoftware ontwikkeld. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om een aantal dingen geautomatiseerd te doen, waardoor er tijdwinst optreed. Die winst steken we niet in eigen zak, maar gebruiken we om de prijs laag te houden.

Hoewel wij in basis een gestandaardiseerde digitale versie van de schaduwstudie leveren, kunnen wij aanvullend ook een analoge versie leveren. Wij doen dit op basis van de schaduwsimulator. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we hier zelfs een uitgebreid rapport van maken met conclusies en/of aanbevelingen.

Onze levertijd is sterk afhankelijk van de drukte op dat moment en de grootte van het project. Wij streven ernaar om binnen 5-10 werkdagen na akkoord de schaduwsimulator te leveren.


In principe maken wij altijd het 3D model. Dit is om er zeker van te zijn dat alles voldoet aan de kwaliteitseisen die wij hieraan stellen. Mocht je er echt op staan, dan kunnen we in overleg bekijken of er mogelijkheden zijn om een bestaand 3D model te gebruiken. In al deze gevallen zullen wij niet verantwoordelijk zijn voor het functioneren van het 3D model in de schaduwsimulator.

Op onze website zal je zien dat we de namen schaduwstudie en bezonningsstudie door elkaar gebruiken. Feitelijk zijn beide precies hetzelfde. Simpel gezegd bestaat het hele heelal uit schaduw en zijn er sterren zoals onze zon die licht geven. Sommigen willen weten waar de zon schijnt en anderen willen weten waar de schaduw zich bevindt. Over beide namen is dus wat te zeggen. Of het glas half vol of half leeg is laten we aan jou.

In basis leveren wij een interactieve schaduwsimulator, deze leveren we als een url en is geen rapport welke bijvoorbeeld uitgeprint kan worden. Hiermee is zelf en perfect beeld te krijgen van het schaduwverloop op een dag op elk moment in het jaar. In veel situaties is dit ruim voldoende om te weten of er te veel schaduwhinder ontstaat of niet. Bijvoorbeeld als je in goed gesprek bent met je buren en wilt laten zien hoeveel schaduw er bij gaat komen na realisatie van je bouwplannen.

In sommige gevallen zal de gemeente om een bezonningsstudie vragen. Ook dan gaat een gemeente soms akkoord met alleen de digitale versie van ons programma, maar niet altijd. Ons advies is om alleen ons programma te delen via de verkregen url en geen rapport te leveren. Dit houdt de kosten laag en geeft nog altijd een veel beter beeld dan elk andere traditionele bezonningsstudie. Maar soms wordt een berekening of toetsing aan bijvoorbeeld de TNO- of Haagse norm gevraagd of moeten er conclusies getrokken worden. In dat geval is het wel nodig om een rapportversie te leveren. Wij kunnen een rapportversie ook aanbieden, en doen dit op basis van onze interactieve schaduwsimulator. De schaduwsimulator wordt dus als het ware de bijlage, en in het rapport zelf wordt alle achtergrondinformatie, toetsing en conclusies uitgebreid behandeld.

Schaduwsimulator

Het verschil tussen bestaande en nieuwe situatie wordt weergegeven als rode schaduw. Zo is in één oogopslag te zien hoe groot het schaduweffect is van de nieuwe situatie.

Onze schaduwsimulator is een geavanceerde software en werkt alleen correct met WebGL 2.0. Oudere browsers ondersteunen dit niet. Wij bieden ondersteuning voor Mozilla Firefox vanaf versie 52 of Google Chrome vanaf versie 57 via een desktop. Mocht er toch onverhoopt iets niet goed functioneren, dan adviseren wij om via de helpdesk in het programma of anders via een email het probleem met ons te delen.

Nee niet op elk apparaat. Wij bieden enkel ondersteuning voor Mozilla Firefox vanaf versie 52 of Google Chrome vanaf versie 57. Deze moet draaien op een desktop (vaste computer of laptop). Mocht het nodig zijn, dan kunnen we ook een aanbieding doen om deze op een ander platform te laten functioneren. Neem hiervoor contact met ons op.

In basis bieden we een ondersteuning van minimaal 3 maanden vanaf het moment van publiceren. In deze periode ben je verzekerd van een goed werkende schaduwsimulator. Daarnaast blijft de schaduwsimulator minimaal 2 jaar beschikbaar op je persoonlijke dashboard.