Verlies aan opbrengsten zonnepanelen door schaduw
Schaduw op zonnepanelen kan een aanzienlijk verlies aan opbrengsten veroorzaken. Of het nu gaat om geplande nieuwbouw, bomen of andere objecten, zelfs de kleinste schaduwbronnen kunnen de efficiëntie van uw zonne-energiesysteem negatief beïnvloeden. Het is essentieel om de potentiële problemen die schaduw kan veroorzaken, te begrijpen en erop te anticiperen om zo het maximale rendement uit uw zonnepanelen te halen.
Wij hebben ons gespecialiseerd in het bieden van gedetailleerde inzichten en oplossingen om de impact van schaduw op uw zonnepanelen te minimaliseren. We begrijpen dat elk zonne-energiesysteem uniek is en dat de schaduweffecten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Daarom maken we gebruik van geavanceerde schaduwsimulatiesoftware die nauwkeurige voorspellingen doet en u helpt om weloverwogen beslissingen te nemen.
Nauwkeurige software
Onze schaduwsimulatiesoftware maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en modellen om een nauwkeurige weergave te geven van de schaduwzones en de verwachte verliezen in uw specifieke situatie. Door middel van gedetailleerde 3D-modellen en geografische gegevens kunnen we de exacte schaduwgebieden identificeren en de potentiële verliespunten in kaart brengen. Op basis van deze informatie kunt u proactieve maatregelen nemen om de schaduwverliezen te minimaliseren.

Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het analyseren van de schaduweffecten op uw zonnepanelen. Of het nu gaat om de geplande nieuwbouw in uw omgeving die mogelijk schaduw op uw panelen werpt of om de schaduw die wordt veroorzaakt door bestaande bomen, wij bieden u gedetailleerde informatie en aanbevelingen om het rendement van uw zonne-energiesysteem te optimaliseren.
Haal het beste uit uw zonnepanelen
Bij het minimaliseren van schaduwverliezen zijn er verschillende mogelijke oplossingen. Het trimmen van bomen kan bijvoorbeeld helpen om schaduwbronnen te verminderen. In sommige gevallen kan het verplaatsen of herpositioneren van zonnepanelen een efficiëntere opstelling creëren waarbij schaduw tot een minimum wordt beperkt.
Laat uw zonnepanelen beter renderen
Het is belangrijk om te benadrukken dat het voorkomen of minimaliseren van schaduw op uw zonnepanelen niet alleen leidt tot een hogere energieopbrengst, maar ook uw investering in zonne-energie optimaliseert. Door te investeren in een schaduwsimulatie en het nemen van de juiste maatregelen, kunt u het volledige potentieel van uw zonne-energiesysteem benutten en zo de kosten op lange termijn verlagen.
Wij geloven we in de kracht van zonne-energie als een duurzame en milieuvriendelijke bron van elektriciteit. Door de impact van schaduw op uw zonnepanelen te minimaliseren, kunt u niet alleen financiële voordelen behalen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een groenere toekomst.
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe SchaduwSimulator.nl u kan helpen om de schaduweffecten op uw zonnepanelen te analyseren, te minimaliseren en zo het maximale rendement uit uw investering te halen. Samen kunnen we de zon benutten en uw zonne-energiesysteem optimaal laten presteren!
Wij berekenen nauwkeurig hoeveel u aan opbrensten mist door schaduwval
Een rapport laten maken
Wij hebben een interactieve schaduwsimulator ontwikkeld om een kwalitatief betere en betaalbaardere bezonningstudie op de markt te kunnen brengen. Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van schaduw en bezonning en met onze samenwerkingen en achtergronden in de architectuur en ruimtelijke ordening, kunnen we met recht zeggen dat wij specialist zijn op het gebied van bezonningstudies.
Omdat het ons minder tijd kost om te maken, bieden we een bezonningstudie voor een concurrerende prijs aan. En voor die aantrekkelijke prijs krijg je ook nog eens veel meer mogelijkheden. Meer bezonningstudie voor minder geld dus. Wil je weten wat het kost om van jouw project een bezonningstudie te laten maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk onze interactieve schaduwsimulator
Waarom is interactief beter?
Veel bezonningstudies bestaan uit een series van statische afbeeldingen. Bij Schaduwsimulator.nl maken wij interactieve bezonningstudies welke interactief zijn. Je kan dus van alles veranderen zoals de datum en tijdstip.
Maar er zijn ook vele situaties te bedenken waarbij een toekomstige situatie nog niet definitief is, dan is het fijn als je de toekomstige situatie interactief kan aanpassen en direct de gevolgen kan zien. Een voorbeeld hiervan is een schuur met plat dak waarvan de hoogte of type kap nog niet bepaald is. Zo een schuur kan bij ons interactief aangepast worden of voorzien van een andere kap. Ook verplaatsen of draaien is mogelijk. De bezonning veranderd uiteraard gelijk mee.
Dit is niet het enige van onze krachtige software. Om alles nog overzichtelijker te maken kunnen we een specifiek object een eruit laten springen door deze een rode kleur te geven en een rode schaduw te laten genereren. In veel bezonningstudies worden twee verschillende afbeeldingen gebruikt om de situatie te vergelijken. Het is hierbij vaak zoeken naar de verschillen en het is ook niet heel duidelijk welk aandeel de schaduw van het vergelijkobject heeft. Wij hebben hiervoor een oplossing bedacht. In onze interactieve schaduwsimulator geven wij het te vergelijken object in rood aan. De schaduw van enkel en alleen dit object wordt ook rood weergegeven. Hierdoor is snel en makkelijk te beoordelen wat de impact van deze schaduw is.
Bij de traditionele bezonningstudie worden ook vaak een vast datum en tijdstip aangehouden, vaak maximaal 4 dagen in het jaar. Dit maakt het niet makkelijk om een compleet beeld te krijgen. Hoewel dit heel veel informatie geeft, is het ook heel beperkend. Het is namelijk niet precies duidelijk hoe de schaduw op andere dagen valt. In onze schaduwsimulator kennen we geen vaste datum of tijdstippen, maar is het mogelijk om elk moment in het jaar, elke tijdstip van de dag te de schaduw te bekijken door simpelweg een datum en tijdstip uit te kiezen. De tijd kan veranderd worden met een schuifbalkje waardoor het verloop van de dag snel en duidelijk bekeken kan worden. En onze software houdt zelfs ook rekening met lokale aspecten zoals de zomer en wintertijd, iets wat bij veel schaduwstudies vergeten wordt.
Hoe nauwkeurig zijn jullie bezonningstudies?
Niemand kan een bezonningstudie maken welke op de millimeter nauwkeurig is. Wij doen er echter alles aan om zo nauwkeurig mogelijk te werken, simpelweg door zo veel mogelijk data over elkaar te zetten. Onze nauwkeurigheid is daarmee afhankelijk van de beschikbare data. Logischerwijs geldt hoe nauwkeuriger de data des te nauwkeuriger het 3D model. Wij kunnen verschillende bronnen gebruiken voor het opzetten van een nauwkeurig bezonningstudie. De meest voorkomende data zijn de onderstaande:
Basisregistratie Grootschalige Topografie
De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een digitale kaart van Nederland waarop gebouwen, wegen, waterlopen, terreinen en spoorlijnen eenduidig zijn vastgelegd. De kaart is op 20 centimeter nauwkeurig en bevat veel details, zoals deze in de werkelijkheid ook te zien zijn.
Actueel Hoogtebestand Nederland
Het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) is de digitale hoogtekaart voor heel Nederland. Heel Nederland is meerdere malen gemeten met laseraltimetrie: een techniek waarbij een vliegtuig of helikopter met een laserstraal het aardoppervlak aftast. De laatste versie, AHN3, bevat gedetailleerde en precieze hoogtegegevens met gemiddeld acht hoogtemetingen per vierkante meter.
Inmeten
Mocht er een nauwkeuriger bezonningstudie nodig zijn, dan kan er ook op locatie ingemeten worden. In een basismeting worden tientallen punten digitaal ingemeten. Deze punten zijn uiterst nauwkeurig en geven samen met de andere beschikbare data een betrouwbaar 3D model. Hoewel er tientallen punten zijn ingemeten, bestaat er nog altijd een foutmarge op de punten die niet zijn ingemeten. Om er zeker van te zijn dat daadwerkelijk alles wordt ingemeten, dan kunnen we ook een 3D scan verzorgen. Er worden dan duizenden punten ingemeten, waardoor de foutmarge slechts enkele millimeters kan zijn.
Bouwtekeningen
Mochten bouwtekeningen beschikbaar zijn, dan zullen we deze tekeningen als basis laten dienen voor het 3D model. Over het algemeen hebben bouwwerken in de echter wereld niet meer dan een paar centimeter afwijking ten opzichte van de bouwtekeningen.
Foto’s
Hoewel foto’s geen maatvoering hebben, gebruiken we deze wel in het 3D model. Zodra één maat bekend is, kan in principe alles op deze foto in 3D getekend worden.
Meer over onze nauwkeurigheid van onze bezonningstudie is te lezen op deze pagina.